amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
Globál

Amerikai elnökválasztás: Biden visszavett két fontos államot, Trump nehéz helyzetben

Portfolio
Alighogy Donald Trump visszaszerezte a vezetést a felmérések szerint Floridában, egy nap múlva már ismét Biden vezet a kulcsfontosságú államban, Trump emellett immár újra vesztésre áll Georgiában, és a csatatér-államok közül már csak két helyen vezet - mindkét helyen nagyon szűk többséggel.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A legfrissebb felmérések átlaga szerint - amely már tartalmazza a mai felméréseket is - Donald Trump elveszítette az épphogy megszerzett előnyét Floridában, az államban most Joe Bidennek van 1,2%-pontos előnye. A csatatér-államok közül emellett Gerogiában is újra Biden vezet, miután pár napja Trump ott is fordítani tudott. A választás szempontjából döntő fontosságú csatatér-államok közül csak kettőben vezet Trump: Texasban és Ohióban, mindkét helyen minimális az előnye.

Mivel a legtöbb államban a verseny már szinte lefutott, így abból lesz elnök, aki a fenti államok többségét megnyeri, de mivel Joe Biden eleve több elektorra számíthat a hagyományosan demokrata államokból, így Trumpnak a csatatér-államok közül sokkal többet, legalább 6-ot meg kell nyernie ahhoz, hogy elnök legyen. Az elnök egy dologban viszont továbbra is bízhat: hogy a felmérések pontatlanok, vagy a republikánus szavazók választási hajlandósága magasabb, mint a demokratáké. Mindkettőre van esély.

Már csak 5 nap van hátra az amerikai elnökválasztásig! Kövesd velünk az eseményt: legfrissebb híreinket ide kattintva találod. November 3-án egész éjszaka, percről-percre cikkünkben közvetítjük a választás legfontosabb fejleményeit!

Címlapkép: Getty Images

trader
getty, parlament, duna, vár, budapest
pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
munkanélküliség