Hackertámadás érte az EKB egyik honlapját
Globál

Amerikai elnökválasztás: ellopták egy komplett megye választási adatait

Portfolio
Ellopta egy hacker a georgiai Hall County választáshoz kapcsolódó fájljait és miután a megyei önkormányzat nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni, elkezdte a dokumentumokat felpakolni az internetre.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Már csak 5 nap van hátra az amerikai elnökválasztásig! Kövesd velünk az eseményt: legfrissebb híreinketide kattintvatalálod. November 3-án egész éjszaka, percről-percre cikkünkben közvetítjük a választás legfontosabb fejleményeit!

A kiszivárgott dokumentumokat „példafájlokként” jelölte meg a zsaroló, ami azt jelenti, hogy ez egyfajta fenyegetés az önkormányzatnak, hogy több információt is közzétesznek, ha nem fizetik ki a váltságdíjat.

A Wall Street Journal elemezte a dokumentumokat és úgy találták, hogy főleg adminisztratív adatok és választási információk találhatók köztük. Személyes adatokat is tartalmaztak: például olyan állampolgárokét, akinek nem egyezett a neve az aláírásával, illetve neveket és regisztrációs számokat, valamint a szavazások lebonyolításához használt eszközök leltárát.

A fájlokat egy DippelPaymer nevű zsarolócsoport weboldalára töltötték fel, ők gyakran követnek el hasonló támadásokat állami és magáncélok ellen is.

A támadás tényét a megye vezetése elismerte, még október 7-én tettek közzé egy közleményt, melyben azt írták, hogy egy zsarolóvírus még a helyi telefonos hálózatot is megbénította. 22-én aztán egy újabb közleményben azt írták, hogy a szavazási folyamatot nem befolyásolta az esemény. Azt nem tudni, hogy pontosan mekkora volt a váltságdíj összege és azt sem, hogy befizette-e végül a megyei vezetés.

Hall Countyben körülbelül 200 ezer ember él.

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
covid kórház koronavírus járvány