Sorsdöntő órák zajlanak: mindjárt kikiáltják a katalán függetlenséget?
Globál

Oroszország 10 ezer katonával akarta támogatni a katalán függetlenséget

Portfolio
Egy „orosz csoport” 10 ezer katonát ígért a katalán függetlenségi mozgalomnak 2017-ben – állítja egy bíró, aki a szeparatizmust támogató üzletemberek ügyében nyomoz.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Joaquín Aguerre pár órával azután nyilatkozott, hogy 21 befolyásos katalán üzletembert vettek őrizetbe a spanyol hatóságok, korrupció vádjával.

A spanyol médiát szemléző Politico szerint a bíró azt állítja, hogy „egy orosz csoport” 10 ezer katonát ígért Carles Puigdemontnak, ha kikiáltja a katalán függetlenséget, ezen kívül pénzt is küldtek volna nekik annak érdekében, hogy kifizessék a tartozásaikat.

A bíró az orosz csoportot nem nevezte meg, csak annyit mondott róla, hogy a „Gorbacsov-érában alapították.” Ez a leírás az orosz hírszerzési szolgálatok közül egyedül az SzVF-re, az orosz külföldi hírszerzési szervezetre illik.

Puigdemont végül kikiáltotta a függetlenséget, de az orosz pénz és katonák nem érkeztek meg. A bíró szerint ennek az az oka, hogy a katalán vezetés elutasította az orosz ajánlatot.

„Ha elfogadta volna, a fejlemények tragikusak lettek volna és háborús konfliktus indult volna, melynek következménye ismeretlen számú halálos áldozat lett volna” – fogalmazott a bíró.

Címlapkép: Shutterstock

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
kim dzsongun észak-korea