nyse trading floor
Globál

Amerikai elnökválasztás: a tőzsdék Joe Biden győzelmét jósolják

Portfolio
A közvélemény-kutatások nem tudták megjósolni Donald Trump győzelmét 2016-ban, a tőzsdék viszont igen. Most a tőzsdék Joe Biden győzelmét jósolják.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az 1920-as évek vége óta 23 választásból 20 eredményét meg lehetett jósolni a piacok mozgása alapján: ha emelkednek a piacok az elnökválasztás előtti három hónapban, marad az inkumbens elnök, ha esnek, kormányváltás lesz. 2016-ban 2,2%-ot esett az S&P 500 a novemberi választásokig.

Most az S&P 500 enyhe, 0,6%-os mínuszban van háromhónapos teljesítményét tekintve, ez pedig azt jelenti, hogy Joe Biden fogja megnyerni a választásokat.

A Fortune azt írja, hogy nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy a tőzsdék miért viselkednek így, de a legvalószínűbb az, hogy az elnökváltozás miatti bizonytalanság miatt ütik a befektetők a piacokat.

A magazin hozzáteszi, hogy bár a 0,6%-os mínusz nagyon pici, releváns lehet, hiszen például a 2000-es választások előtt 0,1%-ot esett az S&P 500 és George W. Bush váltotta a demokratákat egy olyan szoros választáson, hogy annak eredményét végül a legfelsőbb bíróság döntötte el.

Címlapkép: Shutterstock

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
brexit brit autogyartas uj auto forgalomba helyezes koronavirus