donaldtrump
Globál

Trump szerint az orvosok haszonszerzés miatt hazudnak a koronavírus okozta halálozásokról

Portfolio
Donald Trump republikánus elnök szerint az orvosok szándékosan felnagyítják a koronavírus okozta halálozási adatot, és ezzel pénzbeli haszonra szeretnének szert tenni. Trump tehát a kampány utolsó napjaiban az orvosok ellen fordult, miközben a járvány gyorsan terjed az országban.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

"Az orvosaink pénzt kapnak, amikor valaki meghal koronavírusban" - mondta a michigani kampánykörútja során Trump, majd hozzátette: "Az orvosaink nagyon okos emberek, ezért azt mondják, hogy mindenki meghal koronavírusban."

A CNN szerint erre az állításra nincs bizonyíték, miközben az orvosok folyamatosan a koronavírus visszaszorítása ellen harcolnak az elmúlt 100 év legsúlyosabb egészségügyi válsághelyzetében. Pénteken több mint 90 ezer embernél diagnosztizálták a koronavírust, és 929-en haltak meg egy nap alatt.

Az orvosok régóta arra figyelmeztetnek, hogy az ősz és a tél beköszöntével egy újabb felfutást láthatunk majd, ahogy egyre többen tartózkodnak zárt térben. Az amerikai esetszámok valóban növekedtek az elmúlt napokban, Dél-Dakotában és Wyomingban rekordszámú új eset volt pénteken.

A CNN szerint nincs bizonyíték arra, hogy az orvosok szándékosan felnagyítják a koronavírus-halálozási adatokat, március és augusztus között 20%-kal nőtt a többlethalálozások száma. Az amerikai orvosokat tömörítő szervezet (American Medical Association) az elnök nevesítése nélkül kiadott egy közleményt, amelyben rosszindulatúnak, félrevezetőnek és felháborítónak nevezte az állítást.

Az egészségügyi válsághelyzet idején az orvosok és az egészségügyi dolgozók az életüket és egészségüket kockáztatják, hogy segítsenek az embereken a halálos vírus elleni harcban

- áll a közleményükben.

Trump arra célzott, hogy az Egyesült Államokban akkor is a koronavírust tüntetik fel halálokként, ha valójában egyéb betegségben halt meg az adott illető, miközben elkapta a koronavírust. A CNN egy szakértőre hivatkozva azt írja, hogy valójában a koronavírusban hivatalosan elhunytak 92%-a valóban a vírus következtében veszítette életét.

(CNN)

Címlapkép: Getty Images

koronavirus, lány, otthon
új lakások lakópark
cimlap
GettyImages-1211246429 (1)
GettyImages-141994966
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

antony blinken joe biden amerikai elnökválasztás 2020 donal trump orbán viktor