Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás: a jogi csatározások miatt még heteket, hónapokat várhatunk az eredményre

Portfolio
Lehet, hogy valamelyik elnökjelölt hamarosan behúzza a 270 elektort, jelenlegi állás alapján Joe Biden tűnik esélyesnek. Ettől függetlenül nem biztos, hogy győztest lehet hirdetni 270 elektornál, hiszen a Trump-kampány jogi támadások sorozatát indította el a választási eredmények ellen. Ezek miatt lehet, hogy hetekig vagy akár hónapokig elhúzódik még az eredményhirdetés, sőt, extrém szélsőséges esetben akár borulhat is az eredmény.

Jogi csaták sora dúl A Trump-kampány több billegő államban is megtámadja az eredményeket: Wisconsinban újraszámolást kérnek, valószínűleg meg is kapják. A 10 elektort delegáló államot Joe Biden alig 20 ezer szavazattal húzta be, a különbség Trump és Biden közt 0,7 százalékpont. Az újraszámlálást a Trump-kampánynak kell finanszíroznia. Michiganben Trump jogászcsapata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés