nyérc mutáns
Globál

A WHO a mutáns nyérc-koronavírus miatt aggódik

Portfolio
A WHO pénteken közölte: a dán nyérceknél felfedezett mutáns koronavírus miatt újra megvizsgálják a globális biobiztonsági intézkedéseket. Szerintük egy vakcina  hatékonyságával kapcsolatban is kérdéseket vethet fel a nyérceknél látott mutáció - írja a CNBC.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Szerdán írtunk arról, hogy 17 millió nyércet akar levágni Dánia, amiért a kisállatokat nevelő farmokon egy mutáns koronavírus-törzs kezdett el terjedni. Dánia bizonyos részein új, szigorúbb korlátozásokat vezetnek be emiatt.

A WHO a jelenséget vizsgálva arra jutott, hogy komoly kockázatokat vet fel az eset, vagyis hogy az emberekéből az állatok közösségébe került át a vírus, majd onnan vissza.

A WHO szakértője, Maria van Kerkhove szerint a mutációkat azért is kell figyelemmel kísérni, mert megváltozhat emiatt a vírus viselkedése.

Ennek hatása lehet a vírus okozta betegség súlyosságára, a védőoltás hatékonyságára, a vírus diagnosztizálására, gyógyítására, de ezt jobban meg kell vizsgálniuk.

A világ más nyércfarmjain is vizsgálatokat kezdeményeztek, ugyanis a jelek szerint a nyérc egy nagyon jó gazdatest a koronavírusnak. 

(CNBC

A címlapkép forrása: Getty Images/Picture Alliance.

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
munkanélküliség