Előfizetői tartalom

Brexit: kitérő választ adott Johnson, hogy Biden győzelmével sürgetőbb-e az EU-s kereskedelmi megállapodás

Portfolio
|
MTI
Miután szombaton megnyerte az amerikai elnökválasztást Joe Biden, aki régóta bírálta a Brexitet és nehézkes lesz az ő elnöksége alatt gyorsan összehozni egy amerikai-brit kereskedelmi megállapodást, feltette vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnöknek a kulcsfontosságú kérdést a BBC, miszerint így nem lett-e még sürgetőbb megállapodni az EU-val. Erre azonban Johnson kitérő választ adott, miszerint két teljesen különböző dologról van szó, igaz azt is elismerte, hogy az amerikaiak nagyon kemény tárgyalópartnerek.

Előtte nap, szombaton egyébként Johnson beszélt telefonon Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel és ezután mindkét fél megállapította, hogy nagyon nagyok még a nézetkülönbségek a Brexit-megállapodáshoz vezető úton a halászati, állami támogatási és vitarendezési kérdésekben. A két tárgyalódelegáció hétfőtől Londonban igyekszik felpörgetni a tárgyalásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés