Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás 2020: így veszi át a hatalmat Biden a győztes csata után Trumptól

Portfolio
Óriási izgalmak és fordulatok után szombaton végre megszületett a 2020-as amerikai elnökválasztás végeredénye: Joe Biden demokrata jelölt vezetheti a világ legnagyobb hatalmát a következő négy évben. Trump már jelezte, hogy újraszámlálást kér azokban a tagállamokban, ahol szűk lesz a különbség, valamint egyéb jogi eszközöket is kilátásba helyezett. A tapasztalatok szerint ezek a törekvések nem járnak sikerrel, de a mostani próbálkozás vehemenciája alapján alkalmas lehet az amerikai belpolitika és társadalmi rend megzavarására. A republikánusok egy markáns része ugyanakkor kiállt Trump mögül, és már az elnök is nyugodtabbnak tűnik. De az újrazsámlálás miatt fontos, mekkora lesz végül Biden előnye. Kövesd velünk a történelem legizgalmasabb elnökválasztását!

2020. november 09. 12:40 Cikkünk elköltözött - itt tudod tovább követni az eseményeket: Kapcsolódó cikkünk 2020. 11. 09. Amerikai elnökválasztás 2020: több állam még nem dőlt el, kezdődnek az újraszámlálások Ez a cikk nem frissül tovább, de az eseményeket tovább követjük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái