Előfizetői tartalom

Biden is akarja a Brexit-megállapodás, így engednie kell a briteknek - átcsúsznak a jövő hétre a végső tárgyalások

Portfolio
Az már szinte biztos, hogy a korábban kitűzött november 15-i dátumig nem lesz meg az esetleges megállapodás az EU és az Egyesült Királyság között, és egyelőre kétesélyes, hogy a jövő hét első felében összejön-e. Több jel afelé mutat, hogy igen, például az, hogy ma reggel az ír miniszterelnök azt mondta: a minap beszélt Joe Biden megválasztott amerikai elnökkel, aki azt szeretné, ha a brit kormány engedne és végül összejönne a megállapodás az EU-val. Azt is mondta, hogy Boris Johnson brit kormányfő szerinte igenis meg akar állapodni, így már csak a részletekben kell megegyezni. Ezzel együtt azért mind az EU, mind a britek, sőt a gazdaságilag leginkább veszélyben lévő írek vezetője is azt hangoztatja, hogy a megállapodás nélküli forgatókönyvre is fel kell készülni. Tényleg kulcsfontosságú napok előtt állunk.

A minap telefonon felhívta a megválasztott amerikai elnök Joe Biden az uniós nagyhatalmak vezetőit, így a német kancellár és a francia köztársasági elnök mellett az ír és a brit miniszterelnökkel is tárgyalt. Michel Martin ír kormányfő erről a beszélgetésről osztott meg néhány részletet ma reggel a Reuters tudósítása szerint. Azt mondta, hogy Biden is megállapodást akar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés