Előfizetői tartalom

Eldőlt az autóipari gigaberuházás sorsa: egymilliárd eurót fektet be Szlovákiában a Volkswagen

Portfolio
A Volkswagen éveken át kereste a megfelelő helyszínt új európai autógyárának, sokáig úgy tűnt, Törökország lesz a befutó, de erről a tervükről végül letettek a németek nyáron. Most viszont bejelentették, hogy hosszas tárgyalások után Szlovákiában hajtanak végre egy egymilliárd eurós beruházást annak érdekében, hogy a már meglévő pozsonyi üzemükben készülhessen a Volkswagen Passat és a Skoda Superb következő generációja. A beruházás, amelynek köszönhetően kétezer új munkahely jön majd létre, hosszú távon biztosíthatja a szlovákiai gyártóbázis jövőjét.

Szlovákiában egy egymilliárd eurós beruházást tervez a Volkswagen – jelentette be Oliver Gruenberg a Reuters beszámolója szerint. A Volkswagen Slovakia igazgatótanácsának elnöke beszélt arról is, hogy az egymilliárd eurós (durván 359 milliárd forint) összegnek a fele, vagyis 500 millió euró a Volkswagen Passat és a Skoda Superb következő generációjának gyártásához fog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés