veneno
Globál

Nézzük, milyen autókkal jár a világ 10 leggazdagabb embere

Portfolio
A világ leggazdagabb emberei közül egyértelműen meg lehet állapítani, hogy ki az autórajongó és ki az, aki csak munkába jutáshoz használja kocsiját. Míg Sergey Brin, Warren Buffett vagy Mark Zuckerberg visszafogott járművekkel járkálnak, Larry Ellison, Elon Musk vagy Bill Gates komplett járműparkokkal rendelkeznek otthon. Van olyan is, mint Jeff Bezos, aki rengeteg méregdrága sportkocsit tart otthon, de nem szeret velük felvágni. Nézzük, milyen autókkal jár a világ 10 leggazdagabb embere.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

10. Amancio Ortega – Audi A8

audi a8
Fotó: Getty Images

Amancio Ortega, a Zaráról ismert Inditex alapítója, 75 milliárd dolláros vagyonával Spanyolország leggazdagabb embere és a világ 10. leggazdagabbja. Egy Audi A8-assal jár hétköznapi utazásai során, de van egy 45 millió dolláros Bombardier BD-700-as magánrepülőgépe is.

9. Sergey Brin – Toyota Prius

prius
Fotó: Getty Images

A Google társalapítója 75,4 milliárd dolláros vagyonnal bír. A CNBC szerint akár a másik Google-alapító, Larry Page, Brin is egy Toyota Prius vezet. Egyes források szerint Brinnek egyébként egy saját tulajdonú zeppelinje is van.

8. Larry Ellison – egy komplett gyűjtemény

audi r8
2018-as Audi R8-as. Fotó: Getty Images

Az Oracle alapítója 76,2 milliárd dolláros vagyonának érezhető részét költötte drága és extravagáns autókra, melyeket szívesen váltogat, ha el akar jutni A-pontból B-be. Az LA Times szerint a milliárdos járműparkjának a része többek közt egy Audi R8-as, egy McLaren F1-es, egy Lexus LFA és egy Lexus LS 600h L – ezek mind prémium minőségű luxusautók. A kedvenc autója viszont állítólag egy Acura NSX.

7. Larry Page – Toyota Prius

prius2
Fotó: Getty Images

Kollégájához, Sergey Brinhez hasonlóan Larry Page is állítólag egy Toyota Prius vezet, melyet 77,6 milliárd dolláros vagyonának töredékéből szerzett be. A milliárdos emellett támogat egy repülő autókat tervező céget is, az Openert, nem lenne meglepő, ha az ő modelljükből is beszerezne, ha egyszer sikerül forgalomba helyezhető modelleket produkálniuk.

6. Warren Buffett – Cadillac XTS

xts
Fotó: Getty Images

Omaha orákuluma 86,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, de híresen visszafogottan él: a McDonald’sban szokott reggelizni és ugyanabban a házban lakik 1958 óta. Egy 45 ezer dolláros, 2014-es évjáratú Cadillac XTS-t vezet, amelyre azután váltott, hogy lánya cikinek nevezte 2006-os Cadillac DTS-ét. Warren Buffett azzal indokolja a szerény autóválasztást, hogy keveset vezet, ezért teljesen mindegy, hogy milyen autóban teszi ezt meg.

5. Mark Zuckerberg – Acura TSX és még néhány "jószág"

acura tsx
Fotó: Getty Images

A Facebook alapító-vezérigazgatója 100,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, de egy 30 ezer dolláros Acura TSX-et vezet. A tech-guru azt mondta, azért jár egy ilyen autóval, mert biztonságos, kényelmes és nem hivalkodó. Állítólag az Acura mellett egy Volkswagen Golf GTI-je, egy Honda Fitje és egy Pagani Huayra luxus-sportautója is van, ezeket viszont nem használja napi rendszerességgel.

4. Elon Musk – egy igazi autórajongó gyűjteménye

A Tesla, a PayPal, a SpaceX és a Boring Company alapítója nem meglepő módon rajong az autókért, 106,3 milliárd dolláros vagyonának egy részét egy komplett járműpark alkotja. Musk kezei közt megfordult egy 1920-as Ford T-Modell, egy 1967-os Jaguard E-Type Roadster, megvette James Bond 1976-os Lotus Espiritjét, volt egy 1978-as BMW 320i-je, egy 1997-es McLaren F1-gye, egy 2006-os, tuningolt BMW M5-öse, egy 2008-as Tesla Roadstere, egy 2010-es Audi Q7-ese, egy 2012-es Porsche 911 Turbója, most pedig egy 2019-es Tesla Model S Performance-szel és egy 2020-as Tesla Cybertruckkal jár. Igazság szerint egy külön cikket is megérne, hogy ezeket a kocsikat mind bemutassuk.

3. Bill Gates – rengeteg Porsche és egy kakukktojás

porsche
1978-as Porsche 911-es. Fotó: Getty Images

Sokáig a Microsoft alapítója volt a világ leggazdagabb embere, most 118,7 milliárd dolláros vagyona „csak” a harmadik helyre elég. Gates a Porschékért rajong, van egy 1979-es 911-ese, egy 959-ese, egy 930 Turbója és egy elektromos Porsche Taycanja is. A kakukktojást a gyűjteményben egy 2008-as Ford Focus jelenti, Gates általában ezzel jár munkába.

2. Bernard Arnault – BMW 7 Series

bmw 7
Fotó: Getty Images

A 140,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Louis Vuitton-alapító a világ második leggazdagabb embere. Egy 7-es BMW-vel és egy magánrepülővel jár.

1. Jeff Bezos – járműparkot rejt a ’96-os Accord

ferrari
Ez nem a '96-os Accord, hanem egy ahhoz hasonló Ferrari Sergio, mint amely állítólag Jeff Bezos garázsában is megtalálható. Fotó: Getty Images

Az Amazon alapító-vezérigazgatója 183 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere. Elsősorban egy 1996-os Honda Accorddal mutatkozik, de állítólag egy csomó méregdrága sportkocsija is van otthon, melyekkel nem közlekedik az utcán. Egyes források szerint egy Ferrari Pininfarina Sergio, egy Bugatti Veyron Mansory, egy W Motors Lykan Hypersport, egy Koenigsegg CCXR Trevita és egy Lamborghini Veneno is megtalálhazó Bezos gyűjteményében.

A 10 leggazdagabb ember vagyonának becsléséhez a Forbes adatait használtuk.

A címlapképen egy Lamborghini Veneno látható, Jeff Bezos állítólag egy ilyen kocsival is rendelkezik. A háttérben egy Harrier VTOL harci repülő. Fotó: Getty Images

Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
koronavirus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa