Putyin: nem lesz más választása Oroszországnak, új atomfegyvereket kell fejlesztenie
Globál

Putyin az amerikai elnökválasztásról: "Nincs itt semmilyen hátsó szándék"

MTI
Nem hátsó szándékból, hanem a hivatalos eljárás lezárulásának kivárása miatt maradt el az orosz gratuláció az amerikai elnökválasztás győztesének - jelentette ki Vlagyimir Putyin egy orosz tévécsatornának vasárnap.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

"A tisztán hivatalos dolgokat el kell végezni, a kialakult gyakorlattal és az ügy jogi vonatkozásaival összhangban. Nincs itt semmilyen hátsó szándék, semmi szokatlan megfontolás vagy olyasmi, ami a kapcsolataink további romlásának alapjául szolgálhatna" - mondta az orosz elnök a Moszkva. Kreml. Putyin című televíziós magazinműsornak.

Moszkva az amerikai nép bármely választottjával kész együttműködni, "de az, hogy ki kapta meg ezt a bizalmat, vagy a politikai szokásjognak megfelelően kell megnevezni, amikor az egyik fél elismeri a másik győzelmét, vagy legitim, jogi módszerrel, a végleges eredmény megvonásával" - hangoztatta Putyin.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Oroszország nem fél-e attól, hogy hallgatása elrontja a kétoldalú viszonyt, miközben a többi ország vezetője már gratulált, Putyin kijelentette:

Az elrontott viszonyt már nem lehet elrontani

Ezzel arra emlékeztetett, hogy az előző választás után mindenki Hillary Clintonnak gratulált, miközben Donald Trump lett az elnök.

Az orosz vezető szerint az egész világ számára világos, hogy az amerikai választási rendszerrel gondok vannak: az országos szavazáson a legtöbb szavazatot elnyert jelölt alul maradhat az elektori testület voksolásán. De azt is hozzátette, hogy az amerikaiak dolga eldönteni, hogy ez így megfelel-e nekik.

Balaton strand víz felhő vihar
koronavirus
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás