Előfizetői tartalom

Küszöbön az újabb botrány: véget vetnének a „kamu” villanyautók állami támogatásának

A plug-in hibrid modellek sokkal több szén-dioxidot bocsátanak ki működésük során, mint ahogyan azt az autógyártók hirdetik a prospektusaikban – állítja a Transport and Environment (T&E). A környezetvédelmi szervezet éppen ezért arra kéri az országok kormányait, hogy fejezzék be ezeknek a "kamu villanyautóknak" a támogatását: ne nyújtsanak a megvásárlásukhoz pénzügyi segítséget és adókedvezményeket a jövőben. Ez a törekvés természetesen borzasztóan rossz hír azoknak az autógyártóknak, akik az egyre szigorodó előírásoknak elsősorban pont a plug-in hibridek nagyobb arányú értékesítésével akarnak megfelelni a következő években.

A Transport and Environment október elején már hallatta a hangját, amikor saját tanulmányukban arra hívták fel a világ figyelmét, hogy az Európai Bizottság és Tanács által támasztott kihíváshoz, a szigorodó károsanyag-kibocsátási követelményekhez, jól alkalmazkodott az autóipar. Hangsúlyozták, hogy az autógyártók képesek lesznek teljesíteni az előírásokat feltéve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái