Előfizetői tartalom

Koronavírus: Franciaországban sikeres volt a lezárás, visszaszorulóban a járvány

MTI
A koronavírus-járvány minden mutatója javul Franciaországban, a napi esetszám az elmúlt hét óta 30 százalékkal csökkent, és december közepére - amikor is a tervek szerint az általános karantént felváltja az éjszakai kijárási tilalom - ötezer alá süllyedhet - közölte csütörtökön a francia kormány, amely ugyanakkor elővigyázatosságra kért mindenkit az év végi ünnepek idején.

"Minden szinten javulunk" - mondta Olivier Véran egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a járvány csaknem két héttel ezelőtti tetőzése óta "folyamatosan és gyorsan esnek vissza" a számok, a feltárt esetek száma pedig a múlt hét óta harminc százalékkal csökkent. A vírus reprodukciós rátája a drasztikus korlátozásoknak köszönhetően jelenleg 0,65...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés