Előfizetői tartalom

Példátlan lépésre készül Donald Trump – elnöki kegyelmet adna saját magának?

Portfolio
Donald Trump a napokban megosztott Twitteren egy bejegyzést, melyben Matt Gaetz republikánus képviselő azt javasolta az elnöknek, hogy adjon magának elnöki kegyelmet. Amerikai elemzők tucatja kezdte el vizsgálni, hogy ennek milyen jogi következményei lehetnek, illetve hogy egyáltalán lehetséges-e ezt kivitelezni.

Trump elnöknek kegyelmet kellene adnia Flynn-nek, a hálaadási pulykának és mindenkinek kezdve magától a kormányán keresztül egészen Joe Exoticig, ha erre van szükség

 – írja Matt Gaetz floridai képviselő a posztban, melyet Trump elnök is megosztott.

Korábban Gaetz a Fox Newson is adott interjút arról, hogy Trumpnak kegyelmet kellene adnia magának, hiszen úgy látja, „a baloldal vérszomja addig nem fog csillapodni, amíg nem mennek neki Trumpnak és mindenkinek, aki Amerikáért küzdött.”

A cikk tartalma

  • Saját magának adna kegyelmet Trump?
  • Mi alól mentesülne ezzel?
  • Megteheti egyáltalán?
  • Lenne értelme egy ilyen lépésnek?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés