Előfizetői tartalom

Szép csendben zöld gyárrá alakult a győri Audi - A környezetbarát autók előállítása csak a jéghegy csúcsa

Németország és a német vállalatok gőzerővel dolgoznak azon, hogy Európa a világ első klímasemleges kontinensévé váljon 2050-re. Így van ez az Audinál is, amely az elmúlt években nagy hangsúlyt fektet az elektromobilitás irányába történő elmozdulásra. A német prémiumautó-gyártó víziója azonban túlmutat azon, hogy a jövőben minél több környezetbarát autót gyártson és értékesítsen a világban, az Audi minden gyárát karbon-semlegessé akarja tenni 2025-ig. Az ambiciózus célkitűzés felé jó úton haladnak, Brüsszel után idén októbertől már a győri telephely is szén-dioxid-semlegesen gyárt. Az ideáig vezető útról, a jelen és a jövő klímabarát megoldásairól az Audi TechTalk konferencia keretében beszélt a vállalat.

Az utóbbi időben egyre több szó esik arról, hogy 2030-ra az Európai Bizottság legalább 55 százalékkal kívánja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest az Európai Unióban. Amennyiben ez sikerülne, az hatalmas lépést jelentene a 2050-re kitűzött végső cél elérésének irányába, vagyis ahhoz, hogy Európa 2050-re a világ első klímasemleges...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái