Előfizetői tartalom

Brexit: még ma délelőtt kiadják a vészhelyzeti terveket

Portfolio
A szerda esti, nem túl jól sikerült 3 órás von der Leyen-Johnson vacsorás megbeszélés után ma délelőtt, még az 1 órakor kezdődő EU-csúcs előtt kiadja az Európai Bizottság azokat a vészhelyzeti terveket, amelyek a megállapodás nélküli Brexit kezelésére szolgálnak és amelyeket a tagállamok már hetek óta egyre nagyobb intenzitással követeltek a Bizottságtól – tudta meg a Politico.

Ez is abba az irányba mutat, hogy nagyon kevés már az esély arra, hogy vasárnapig megszülessen a megállapodás az EU és az Egyesült Királyság 2021-től érvényes kereskedelmi kapcsolatairól, ahogy arról Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló már a napokban többször is beszélt. Eddig a Bizottság azért várt ezeknek a terveknek a publikálásával, mert nem akarta azt a szignált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés