Előfizetői tartalom

Brexit: messze még az álláspontok, de a hét végére minden eldőlhet

MTI
A hét végére döntés születik az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeli kereskedelmi kapcsolatáról, noha a két fél álláspontja továbbra is messze eltérő - tudatta rövid közleményében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtök hajnalban, miután éjszakába nyúló megbeszélést folytatott Boris Johnson brit miniszterelnökkel. Ezzel párhuzamosan Johnson hivatala is kiadott egy közleményt ma hajnalban, amiben megerősítette a nézetkülönbségeket, de egyúttal azt is, hogy elszántan keresi a kereskedelmi megállapodás lehetőségét.

Mit mond a Bizottság elnöke? Ursula von der Leyen szerda este Brüsszelben fogadta Boris Johnsont, hogy személyes megbeszélésen mozdítsák ki holtpontjáról a majdani viszonyrendszerről zajló tárgyalásokat. Az uniós bizottság elnöke közölte: élénk és érdekes vitát folytatott Johnsonnal a tárgyalások jelenlegi állásáról, áttekintve a fennmaradó kérdések listáját. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés