Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban támadta meg Joe Biden győzelmét 18 amerikai állam – még mindig fordíthat Trump?

Portfolio
A legfelsőbb bírósághoz fordult Ken Paxton, Texas állam főügyésze, mivel úgy látja, négy billegő államban, melyekben Joe Biden nyert, a demokraták csaltak. Paxton azt szeretné elérni a perrel, ha a bírák nem engednék, hogy az államok elektorai leszavazzanak, ezzel Joe Bidentől 62 elektori szavazatot venne el. A kezdeményezést 17 amerikai állam támogatja, de a legtöbb elemző szerint nem lehet érdemi következménye a helyzetnek és az egész csak politikai kardvillogtatás. Az is fölmerült, hogy Paxton csak Trumpnál akar "bevágódni" annak érdekében, hogy elnöki kegyelmet kapjon tőle, hiszen több korrupciós és etikai vizsgálat is zajlik ellene.

Utolsó pillanatban jött a támadás Hétfőn megválasztják az elektorok a következő amerikai elnököt, ami jelen állás szerint Joe Biden demokrata elnökjelölt lesz, aki 306 elektori szavazatot szerzett Donald Trumppal szemben, aki csak 232-őt ért el. Szűk egy héttel az elektori szavazás előtt úgy döntött Ken Paxton, Texas republikánus főügyésze, hogy teljes mellszélességgel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés