Előfizetői tartalom

Ma dől el végleg, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke

Portfolio
Ma szavaznak az Egyesült Államok elektorai, akik hivatalosan is megválasztják az ország következő elnökét. 306 elektor kapott megbízást arra, hogy Joe Bidenre szavazzon, míg Donald Trumpra 232 elektor adja majd le várhatóan a voksát. Donald Trump egyetlen esélye a győzelemre most már csak az lenne, ha 38 elektor válik hűtlenné és szavaz át a republikánus inkumbens elnökre, erre azonban gyakorlatilag semmi esély nincsen. Korábban annak is mutatkoztak jelei, hogy Donald Trump elismeri végre a vereségét, miután az elektorok megválasztják Joe Bident,  de most már nagyon úgy néz ki, hogy erre sem fog sor kerülni, hiszen Trump egy komplett politikai brandet épített már fel a 2020-as választások ekézésére.

Mi történik ma? Az Egyesült Államok választási rendszere több szempontból is sajátos, hiszen nem az dönti el, hogy ki lesz az ország elnöke, hogy kire adja le a legtöbb voksot a lakosság, hanem hogy ki lesz az, akit az államok által delegált elektorok megválasztanak. Az elektorok személye azután kerül kiválasztásra, hogy az 50 amerikai állam hitelesítette egyik vagy másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés