Előfizetői tartalom

Az elektorok is megválasztották Joe Bident – mit szól Donald Trump?

Portfolio
Tegnap az elektori kollégium is elnöknek választotta Joe Biden demokrata jelöltet, ezzel hivatalosan is ő kezdheti majd meg a következő elnöki ciklust 2021. január 20-án. Donald Trump számos republikánus szövetségese és olyan nemzetközi vezetők is, akik vonakodtak eddig elismerni Joe Biden győzelmét, most gratuláltak a demokrata politikusnak, maga Trump viszont a korábbi várakozásokkal ellentétben viszont még mindig nem hajlandó elismerni, hogy veszített.

Tegnap leszavaztak az Egyesült Államok elektorai. Minden a papírforma szerint alakult, Joe Bidenre 306 elektor szavazott, míg Donald Trumpra 232 elektor adta le a voksát. Egyetlen egy hűtlen elektor sem szavazott át másik jelöltre: Kapcsolódó cikkünk 2020. 12. 15. Megválasztották Joe Bident Amerika következő elnökének 2020. 12. 14. Ma dől el végleg, hogy ki lesz az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés