Előfizetői tartalom

Bemutatták az oroszok a legújabb Kalasnyikovot

Portfolio
Több videót is közzétett az orosz Kalasnyikov Csoport a legújabb karabélyukról, az AKV-521-esről. A fegyver még prototípus szakaszban van és több dolog is változik majd rajta, de már éleslövészeten is szerepelt. A félautomata karabély számos, AK-családban korábban nem látott újdonságot tartalmaz.

A Kalasnyikov Csoport hivatalos Youtube-csatornájára rakott fel egy videót az AKV-521-es lövészetéről. A cég alkalmazottja a videóban kifejti, hogy a fegyver jól működik, annak ellenére, hogy még csak prototípus. Hozzáteszi: több módosítást is véghez terveznek még rajta vinni, például megkapja az orosz hadseregben nemrég rendszeresített AK-12-es hátsó irányzékát is, illetve a tűzváltót és a felhúzófogantyút is valószínűleg cserélik majd. A felhúzó például a gyártó tervei szerint a bal oldalon lesz, ami nem éppen szokványos megoldás az AK-családba tartozó karabélyoknál (a prototípusé is a jobb oldalon van egyelőre).

A fegyver csöve cserélhető lesz, így többféle lőszert is képes lesz majd használni, minimális átalakítással. Az első modelleket az AK-74-es piacra dobása óta ismert 5,45x39-es lőszert fogják gyártani, viszont a későbbi modellek képesek lesznek majd az AK-47-es jól ismert, 7,62x39-es lőszerének, illetve .366 TKM és .223 Remington lőszerek használatára is. 

Ez a csőcserés megoldás már számos modern fegyvernél - elsősorban mesterlövész-fegyvereknél - működik már, a Kalasnyikov-családban viszont még újdonságnak számít:

A cikk tartalma

  • Lövészeten volt az új Kalasnyikov
  • Fontosabb paraméterek
  • Kinek lesz majd elérhető?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés