Előfizetői tartalom

Véghajrában a Brexit-tárgyalások: az EU előrelépésről beszél, a britek pesszimisták

Portfolio
|
MTI
Beléptünk az „alagútba”, azaz a tárgyalások titkos, végső, a megállapodás megszövegezését célzó szakaszába – jelezte csütörtökön a brit belügyminiszter, és az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló is azt jelezte, hogy van előrelépés, míg az egyik vezető brit miniszter szerint kevesebb, mint 50% az esélye a kereskedelmi megállapodásnak. Az uniós tagállami nagyköveteket pénteken reggel fél 10-re összehívták, hogy tájékoztassák a tárgyalások állásáról, igaz előtte uniós források a Reutersnek azt mondták: péntekig nem várható még az alku. Az Európai Parlament arra figyelmeztetett, hogy ha vasárnap éjfélig összejön az alku, akkor egy rendkívüli plenáris ülés év vége előtti összehívásával még ratifikálni tudnák azt, de utána már nem, így tehát a jelek szerint a végső alkunak most már tényleg meg kellene születnie a hét végéig.

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kapcsolatokról zajló tárgyalásokon a felek akár már pénteken közös nevezőre juthatnak a továbbra is vita forrását jelentő egyenlő piaci versenyfeltételek és a halászat szabályozásának kérdéseiről - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója csütörtökön. Barnier Brüsszelben, az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés