Előfizetői tartalom

Marvel-szuperhőst alakítva csap le az Antifára egy republikánus – Mekkora fenyegetést jelent a szélsőbaloldali mozgalom Amerikában?

A sorsdöntőnek számító januári georgiai szenátusi pótválasztások kampánya egy olyan politikai hirdetést is kitermelt, amelyben egy republikánus a Marvel-filmek szuperhősét, Thort idézve veszi fel a harcot az Antifa aktivistáival szemben, akiket az akciófilmek trailerére hajazó videó a demokratákkal mos össze. A szélsőbaloldali mozgalom jelentette veszélyre való hivatkozás már Trump elnökválasztási kampányának is lényeges eleme volt. A távozó elnök a George Floyd halálát követő zavargások fő felelősévé tette az erőszakos akcióktól sem visszariadó mozgalmat. Szakértői elemzések, bírósági adatok azonban azt mutatják, az Antifa szerepe korántsem volt ilyen domináns a tüntetéssorozatokban, amelyeket szélsőjobboldali csoportok is kihasználtak arra, hogy erőszakos cselekményeket kövessenek el.

Egy texasi republikánus képviselő, Dan Crenshaw a napokban egy olyan politikai hirdetésben bukkant fel, amelyben azt próbálja eljátszani, hogy a Marvel-filmek szuperhősét, Thort, valamint Tom Cruise Mission: Impossible-ben megismert karakterét vegyítve számol le Antifa-aktivistákkal Georgia államban. A háromperces hirdetésben, amely egy akciófilm trailerének stílusát próbálja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái