Előfizetői tartalom

Japán azt várja, hogy Biden határozottan álljon ki Tajvan mellett

MTI
Tokió Donald Trump leköszönő amerikai elnökéhez hasonló Tajvan-politikát vár el Joe Biden leendő elnöktől, mert attól tart, hogy Kína nemcsak Hongkonggal szemben lesz agresszív, hanem következő lépésként a saját tartományának tekintett, de gyakorlatilag független Tajvannal szemben is - mondta egy japán védelmi tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

Trump elnöksége alatt az Egyesült Államok a korábbiaknál is jelentősebb mennyiségű fegyvert szállított Tajvannak, és demonstrálta, hogy kész megvédeni egy esetleges kínai bekebelezési kísérlettel szemben. Ezzel egy időben Japán is erősítette stratégiai szövetségét a szigettel, de főleg nem kormányszinten, mert Tokió hivatalosan az "egy Kína-politikát" követi, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés