Előfizetői tartalom

A láthatatlan tábornok kerülhet a Pentagon élére - Sokan aggódnak Joe Biden jelöltje miatt

A koronavírus elleni vakcinák szétosztásának jelentős logisztikai kihívására is hivatkozik Joe Biden leendő amerikai elnök, hogy miért az amerikai csapatok Irakból történő 2011 végi kivonulását levezénylő Lloyd Austint jelölte a védelmi minisztérium élére, aki, ha átmegy a szenátusi jóváhagyáson, a Pentagon első afroamerikai vezetője lesz. A jelölést bírálók kifogásolják, hogy Biden egy, a közel-keleti térségben jártas volt tábornokot jelöl védelmi miniszternek, miközben szerintük az USA számára a fő fenyegetést Kína jelenti.

Ő az a személy, akire jelen pillanatban szükségünk van – indokolta Joe Biden leendő amerikai elnök a The Atlantic magazinban megjelent írásában, hogy miért Lloyd Austin nyugalmazott négycsillagos tábornokot jelölte a védelmi minisztérium élére. A „jelen pillanat” alatt pedig Biden az eddig közel 350 ezer amerikai életét megkövetelő koronavírus-járvány elleni küzdelmet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái