Előfizetői tartalom

600 helyett 2000 dolláros amerikai juttatás: Trumppal együtt szorította falhoz a Képviselőház a Szenátust

MTI
A demokrata párti többségű amerikai Képviselőház nagy többséggel elfogadta hétfőn a Donald Trump leköszönő elnök követelésének is eleget tevő javaslatot, amellyel hatszázról kétezer dollárra nő az az összeg, amelyet a gazdaságélénkítő elképzelések jegyében közvetlenül megkap minden egyes amerikai állampolgár a koronavírus-járvány okozta terhek enyhítésére. Most a republikánus többségű Szenátuson a sor, hogy ítéletet mondjon a kérdésben és egyáltalán nem biztos, hogy Trump párttársai támogatni fogják az újabb jelentős amerikai eladósodáshoz vezető csomagot.

A jogszabályt az ehhez szükséges kétharmados többséggel, 275 szavazattal fogadták el 134 ellenszavazat mellett a Képviselőházban. A helyzet annyiban szokatlan, hogy a leköszönő elnök politikai ellenlábasai, a demokraták szinte egyként mellette szavaztak, míg az ellenzők között 130-an Trump republikánus párttársai voltak. A republikánusok közül 44-en szavaztak a demokratákkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái