Előfizetői tartalom

Hogy verhette szét Amerika politikai központját pár felbőszült tüntető? Megszólalnak a rendőrök

Portfolio
Trump felbőszült támogatói tegnap betörtek a Capitoliumba és szétverték az épület egy részét, az épületet védő rendőrség, illetve szövetségi és titkosszolgálati szervezetek egy ideig látszólag tehetetlenek voltak a helyzettel szemben. A CNN rendőröket kérdezett arról, hogyan történhetett az, hogy Trump támogatói lényegében elfoglalták az Egyesült Államok egyik legfontosabb politikai központját.

„Minden. Minden rosszul sült el” – mondta egy Capitolium rendőrségéhez tartozó rendőr a hírcsatornának a helyszínen. A Capitoliumnak saját rendőrségi szervezete van, Capitol Police névre hallgat és a kongresszus irányítja, nem pedig Washington D.C. rendőrségi vezetői. Miután a Capitoliumot megrohamozták, a Capitol Police elsősorban nem a tömeg megfékezésével, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés