Előfizetői tartalom

Trump átadja a hatalmat Bidennek, miután támogatói szétverték a Capitoliumot és négy ember meghalt

Portfolio
Erőszakba torkolltak Washington D.C.-ben a Donald Trump melletti demonstrációk szerda este. A tüntetők rendőrökre támadtak és betörtek a Capitoliumba is. A rendőrség lőfegyverekkel és barikádokkal védte meg a képviselőház üléstermét, a szenátuséba viszont betörtek a tüntetők, így több órára felfüggesztették azt a szavazási folyamatot, ami Joe Biden elnökké válásához vezet. A zavargásokban egy nőt lelőttek, aki életét veszítette, három tüntető tisztázatlan körülmények között veszítette életét, és több súlyos sérült is van több tucatnyi letartóztatott mellett. Magyar idő szerint 23:50-kor kiszorították az épületből a tüntetőket, de nagy tömeg maradt a Capitolium körül annak ellenére, hogy washingtoni idő szerint este 6-tól reggel 6-ig kijárási korlátozást rendeltek el, illetve 15 napra szükségállapotot is hirdettek. A törvényhozás épületében, illetve annak közelében több robbanószerkezetet is talált az FBI. Magyar idő szerint csütörtök délelőttre összesítették az elektori szavazatokat és deklarálták Joe Biden győzelmét. Donald Trump bejelentette: békésen átadja a hatalmat Bidennek. Friss híreink percről percre.

2021. január 07. 10:24 Megosztás Itt a fordulat Trumptól: békésen átadja a hatalmat Bidennek A novemberi választások óta először Donald Trump azt nyilatkozta, hogy január 20-án elhagyja a Fehér Házat és békésen átadja a hatalmat Joe Bidennek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés