Előfizetői tartalom

Trump átadja a hatalmat Bidennek, miután támogatói szétverték a Capitoliumot és négy ember meghalt

Portfolio
Erőszakba torkolltak Washington D.C.-ben a Donald Trump melletti demonstrációk szerda este. A tüntetők rendőrökre támadtak és betörtek a Capitoliumba is. A rendőrség lőfegyverekkel és barikádokkal védte meg a képviselőház üléstermét, a szenátuséba viszont betörtek a tüntetők, így több órára felfüggesztették azt a szavazási folyamatot, ami Joe Biden elnökké válásához vezet. A zavargásokban egy nőt lelőttek, aki életét veszítette, három tüntető tisztázatlan körülmények között veszítette életét, és több súlyos sérült is van több tucatnyi letartóztatott mellett. Magyar idő szerint 23:50-kor kiszorították az épületből a tüntetőket, de nagy tömeg maradt a Capitolium körül annak ellenére, hogy washingtoni idő szerint este 6-tól reggel 6-ig kijárási korlátozást rendeltek el, illetve 15 napra szükségállapotot is hirdettek. A törvényhozás épületében, illetve annak közelében több robbanószerkezetet is talált az FBI. Magyar idő szerint csütörtök délelőttre összesítették az elektori szavazatokat és deklarálták Joe Biden győzelmét. Donald Trump bejelentette: békésen átadja a hatalmat Bidennek. Friss híreink percről percre.

2021. január 07. 10:24 Itt a fordulat Trumptól: békésen átadja a hatalmat Bidennek A novemberi választások óta először Donald Trump azt nyilatkozta, hogy január 20-án elhagyja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái