Előfizetői tartalom

Forró a levegő Trump körül: elindulhat az elmozdítási eljárás ellene és katonailag is féken tartják

Portfolio
Nagyon pörögnek az események Washingtonban Donald Trump amerikai elnök esetleges elmozdítása irányába azután, hogy szerdán hívei megrohamozták a törvényhozás épületét a gyújtó hangú beszéde után. Sorozatosan jönnek a Trump tettét elítélő és ezért azonnali lemondására felszólító üzenetek, miközben egyre több a jel arra, hogy újabb alkotmányos felelősségre vonási eljárás indul ellene, igaz annak kimenetele egyelőre erősen kérdéses. Ezzel együtt a demokrata párti vezetés igyekszik féken tartani a még regnáló elnököt, nehogy meggondolatlanul katonai csapást rendeljen el bárki ellen a hivatali idejéből hátralévő 12 nap alatt.

A legfrissebb fejlemények szerint Mike Pence alelnök nem tervez élni az alkotmány 25. kiegészítésével, azaz nem kezdeményezi azt az eljárást, miszerint ő átvenné Donald Trumptól az elnöki tisztséget – közölte a Reuters Pence egyik tanácsadójára hivatkozva. Ezt úgy érhetné el Pence, hogy megszavaztatja a kormány minisztereivel a dolgot arra hivatkozva, hogy Trump mentálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés