Előfizetői tartalom

Trump: nem megyek el Biden beiktatási ünnepségére

Portfolio
Miután visszakapta a felfüggesztett Twitter-fiókját Donald Trump amerikai elnök, két lényeges üzenetet is megfogalmazott híveinek és a nagyvilágnak: az egyikben még magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra egy videóüzenetben elítélte a minapi washingtoni zavargókat és jelezte, hogy békés hatalomátadásra van szüksége az országnak, a másikban pedig magyar idő szerint pénteken kora este azt jelentette be, hogy nem fog elmenni Joe Biden beiktatási ünnepségére január 20-án. Ezzel egyébként újfent elismerte, hogy nem ő nyerte meg az elnökválasztást.

A Demokrata Párt több vezetője is azt szorgalmazta tegnap, hogy távolítsák el a hatalomból a republikánus Trumpot amiatt, mert alkotmányos puccskísérletnek is beillik az, ahogy feltüzelte támogatóit a washingtoni törvényhozás épületének megtámadására a választási eredmény hitelesítésének megakadályozása érdekében. Emellett számos komoly bírálatot is kapott a republikánus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés