Előfizetői tartalom

Besokallt II. Erzsébet: korlátozásoktól mentes szülinapi bulit szeretne júniusban

MTI
A koronavírus-járvány miatt nagyon visszafogott, zártkörű tavalyi ceremónia után idén Londonban ünnepli születésnapját a brit uralkodó. Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint II. Erzsébet királynőnek, aki áprilisban 95 éves lesz, eltökélt szándéka, hogy a júniusban esedékes "hivatalos" születésnapi parádét ismét a hagyományos pompával rendezzék meg, azaz létszámkorlátozástól mentesen, nem utolsósorban azért, mert az uralkodó ezzel is ki akarja fejezni elismerését a hadsereg által a járvány leküzdésére tett erőfeszítésekért.

A királynő, aki 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján, tavaly március óta legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi kastélyában tartózkodik férjével, Fülöp edinburghi herceggel, aki az idén lesz 100 éves. Az évszázados hagyományok alapján tavaly is júniusban lett volna esedékes a királynő hivatalos születésnapi ünnepsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés