Előfizetői tartalom

Már ma megkezdi Trump elmozdítását a képviselőház

Portfolio
Már ma felkéri a demokrata többségű képviselőház Mike Pence alelnököt, hogy indítson 25. alkotmánykiegészítés szerinti eljárást Donald Trump ellen. Ha erre nem lesz hajlandó, szerdán kötelezettségszegési eljárást indítanak, ezzel a republikánus politikus lesz az első olyan elnök, akit hivatali ideje alatt kétszer vontak ilyen eljárás alá – írja a Reuters. Az eljárásoktól függetlenül nem valószínű, hogy Trumpot sikerül elmozdítani január 20-ig, mire véget ér a hivatali ideje, de előfordulhat, hogy a 2024-es elnökválasztáson való indulás lehetőségét elveszti majd.

„Fontos, hogy cselekedjünk és az is fontos, hogy komoly és célzott intézkedést hozzunk. Arra számítunk, hogy szerdán már az ülésteremben lesz az ügy. Arra számítok, hogy át fog menni” – mondta Jim McGovern kongresszusi képviselő a CNN-nek. „Az alkotmány és a demokrácia védelmében azonnali hatállyal intézkedni fogunk, mert ez az elnök közvetlen veszélyt jelent mindkettőre”...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái