koronavírus vakcina ampulla oltás járvány
Globál

Koronavírus: Amerikában már beoltottak kilencmillió embert

MTI
Eddig csaknem kilencmillió amerikai kapta meg eddig a koronavírus elleni vakcina első dózisát az Egyesült Államokban - közölte hétfőn az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és -Megelőzési Központja (CDC).

A tájékoztatás szerint ez a mennyiség az amerikai tagállamok között szétosztott oltóanyag kevesebb mint harmadának felel meg. Az ország gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) már két vakcinát is engedélyezett, ennek ellenére az oltókampány a tervezettnél lassabban halad. Az FDA korábban a Moderna amerikai gyógyszergyártó cég, illetve az amerikai Pfizer gyógyszergyár és a német BioNTech biotechnológiai cég közös fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyagának szükséghelyzeti alkalmazását hagyta jóvá.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök, aki január 20-án lép hivatalba, nemrég közölte, hogy fontolgatja több oltóanyag elérhetővé tételét a tagállamok számára abból a szövetségi tartalékból, amelyet a második dózis biztosítása érdekében halmoztak fel. Mindkét jóváhagyott vakcina esetében 3-4 hétnek kell eltelnie az első és a második adag oltóanyag beadása között.

A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol már 22 557 929-en fertőződtek meg, és 375 838-an haltak meg a kórban.

Címlapkép: Getty Images

rotorsandcams
iphonepro
tőzsde, grafikon, trend,
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus 3D dimenzió