Előfizetői tartalom

Chip-hiánnyal küzd az Audi, a Mercedes-Benz és a Suzuki – Mi lesz a magyarországi autó- és motorgyártással?

A globális chip-hiány egyre nagyobb méreteket ölt az utóbbi hetekben, a jelenség világszerte kedvezőtlen hatással van a vezető autógyártók működésére, amelyek egymás után kényszerülnek a termelésük ideiglenes felfüggesztésére, lassítására, átütemezésére. A félvezetők hiánya immár a magyar autó- és motorgyártásban is okoz fennakadásokat. A kecskeméti Mercedes-gyár napokra leáll majd, míg Győrben az Audi a motorgyártásnál csökkentett termelést, az autógyártásban pedig egyműszakos munkarendet vezet be. Az esztergomi Suzuki-gyár termelésére egyelőre nincs hatással a chip-hiány.

A félvezetők ellátásában azért jelentkeznek fennakadások, mert a koronavírus-járvány hatására rengetegen maradtak otthon, amelynek köszönhetően jelentősen megnőtt az igény a szórakoztató elektronikai eszközök iránt. A chipgyártó vállalatok egy része pedig ráállt a megnövekedett kereslet kiszolgálására, mert az autóipar irányából csökkenő keresletet tapasztalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés