Előfizetői tartalom

Szorosabb európai összefogást hozhat Merkel utódja, aki Magyarországgal is megengedőbb lehet

Armin Laschetet választották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének szombaton, ezzel lényegében eldőlt az is, hogy a párt nem tér vissza konzervatív-keresztény gyökereihez, hanem folytatja az Angela Merkel által kijelölt mérsékelt, centrista utat. Armin Laschet veterán politikus, aki szorosabb európai integrációban hisz, illetve kulcsfontosságúnak tartja az Amerikával való szövetséget is, de megengedőbb Oroszországgal és Kínával szemben. Emellett a magyar kormánnyal is barátságosabb viszonyt ápolhat, mint elődje. Nézzük, mit kell tudni a CDU következő elnökéről, aki szeptembertől akár Németország következő kancellárja is lehet.

Veterán politikus lesz Merkel utódja Armin Laschet 1961. február 18-án született Aachenben, belga felmenőkkel rendelkezik, római katolikus neveltetést kapott. Jogászként végzett, majd újságíróként dolgozott, 33 évesen, 1994-ben került be a Bundestagba, a német szövetségi parlamentbe. Eleinte a Gazdasági Együttműködési Testületben, majd az Európai Uniós Ügyekért Felelős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés