Előfizetői tartalom

Az amerikai hatalom válsága: így tekintenek az európaiak Biden Amerikájára

Az európaiak közel harmada úgy véli, nem lehet bízni az amerikaiakban azok után, hogy 2016-ban Trumpra szavaztak – derül ki a Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) felméréséből. Trump hatása a transzatlanti kapcsolatkora azt jelenti, hogy bármely, Kínával vagy Oroszországgal való potenciális amerikai konfliktus terén most a semlegesség a legnépszerűbb opció az európaiak körében. Az új amerikai adminisztráció abból indulhatott ki, hogy az európaiak semlegesség felé történő elmozdulása mögött kizárólag a Trumppal kapcsolatos zsigeri reakciójuk áll. Most úgy tűnik, valószínűleg nem ez a helyzet áll fenn.

Donald Trump nem Evita Perón. Kevesen lesznek szomorúak Európában a távozása miatt. Még akkor is, amikor Joe Biden személyében a mérsékelt politika beiktatását ünneplik, a legtöbb európai kételkedik abban, hogy Amerika vissza tud-e térni a globális vezető szerepéhez olyan nemzetközi kérdésekben, mint a klímaváltozás vagy a kínai fenyegetés. Ez a fő következtetése annak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái