koronavírus oltás pfizer
Globál

Új vakcinákat engedélyezett Magyarország a koronavírus ellen

Portfolio
MTI
Magyarország engedélyezte az orosz vakcinát, megerősítették, hogy az OGYÉI szakemberei meggyőzőnek találták a Szputnyik V-t. Kötelezővé tette a maszkviselést az Egyesült Államok minden szövetségi kézben lévő épületében és területén Joe Biden amerikai elnök szerdán, a hivatalba lépését követően aláírt egyik legelső rendeletében. Kínában az év legnagyobb ünnepére készülnek, azonban a koronavírus-járvány újbóli berobbanása keresztül húzhatja a terveiket, az új gócokban lezárások jönnek, korlátozzák a légi közlekedést az országban. Kanada a héten nem kap Pfizer-vakcinát, a Belgiumban lévő gyárban akadozik a gyártás. A világban 96 841 621-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 074 467-re a halálos áldozatok és 53 347 116-ra a gyógyultak száma a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint. A járványról szóló híreinket percről percre ebben a cikkünkben gyűjtjük össze.

Kimondták az uniós vezetők: elképzelhető a nem alapvető fontosságú utazások korlátozása

Az Európai Unió tagállamainak vezetői videókonferencia keretében tartott tanácskozásukon egyetértettek a koronavírus-járvány megállítását célzó korlátozó intézkedések fenntartásában és szükség esetén szigorításukban is a vírusmutációk terjedésének megállítása érdekében - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az informális csúcsértekezletet követően csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Fontos új információk derültek ki az oroszok Magyarországra szánt vakcinájáról

„Kis tételben február elején leszünk képesek szállítani” Magyarországra a Szputnyik V vakcinát - jelezte csütörtökön a Rosszija 24 televíziónak Kirill Dmitriev, az orosz közvetlen beruházási alap vezérigazgatója, amely intézmény a vakcina nemzetközi marketingjét végzi.

Tovább a cikkhez

A cseh parlament február 14-ig meghosszabbította a szükségállapotot

Csehországban február 14-éig meghosszabbította a szükségállapotot csütörtökön a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

A koalíciós kormány azt kérte a parlamenttől, hogy a január 22-én lejáró szükségállapotot 30 nappal hosszabbítsa meg. Andrej Babis miniszterelnök a kérést azzal indokolta, hogy a szükségállapot meghosszabbítása lehetőséget ad a kormánynak az érvényes óvintézkedések fenntartására és az újak gyorsabb meghozatalára. Jan Blatny egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a csehországi járványhelyzet továbbra is nagyon súlyos, ezért feltétlenül szükség van a rendkívüli intézkedések érvényességének meghosszabbítására.

A képviselőház néhányórás, éles vita után hozott döntést, és a szükségállapotot február 14-éig meghosszabbította. Az ellenzéki pártok egybehangzóan elutasították a kormány kérését. Az előterjesztés végül csak a két kormánypárt - ANO mozgalom, valamint a szociáldemokrata párt - és az őket kívülről támogató kommunista képviselők szavazataival ment át.

Lubomír Volny független képviselő arcmaszk nélküli felszólalása az óvintézkedések ellen a cseh parlament történetében első ízben néhány képviselő dulakodásához, lökdösődéséhez vezetett a szónoki emelvényen. Amikor az ülést levezető parlamenti alelnök, Tomás Hanzel az arcmaszk hiányára hivatkozva kikapcsolta Volny mikrofonját, az az elnöki pulpitushoz ment, és onnan próbált meg beszélni. Erre néhány képviselő odarohant, és erőszakkal megpróbálta eltávolítani Volnyt a mikrofontól.

Az incidens következtében az ülést fél órára megszakították. Volny kijelentette, nem kér bocsánatot, mert ő a bántalmazott, míg az alsóház többsége elítélte a független képviselő viselkedését.

Csehországban október 5-én hirdettek szükségállapotot, amelyet most negyedízben hosszabbítottak meg. A szükségállapot lehetővé teszi a kormánynak, hogy saját hatáskörében társadalmi és gazdasági életet korlátozó óvintézkedéseket foganatosítson a koronavírus-járvány megfékezésére. Lehetővé teszi továbbá azt is, hogy kritikus helyzetben a hadsereget is bevethessék a problémák megoldására.

Tavasszal a koronavírus-járvány miatt március 12-étől május 17-éig volt szükségállapot az országban. (MTI)

Európánál kétszer drágábban szerzi be az Oxford/AstraZeneca-vakcinát a Dél-afrikai Köztársaság

Az európai országok által fizetett összegnél legalább kétszer magasabb áron szerzi be a Dél-afrikai Köztársaság az Oxfordi Egyetem és a cambridge-i AstraZeneca vállalat által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot - vált ismertté csütörtökön az afrikai ország egészségügyi minisztériumának közleményéből.

Velünk 5,25 dolláros (4,32 euró) árat közöltek

- tudatta a tárca. Hozzátették: ezt az árat annak alapján állapították meg, hogy a Dél-afrikai Köztársaság felső középosztályú jövedelemmel rendelkező országként szerepel a Világbank besorolásában.

Az Oxford/AstraZeneca-vakcináért az Európai Unió tagállamai 2,50 eurós árban állapodtak meg, sőt egy belga miniszternek tavaly december közepén a Twitteren közzétett bejegyzése szerint csak 1,78 eurót fizetnek adagonként.

A következő hetekben 1,5 millió adag, Indiában előállított vakcinát várnak a Dél-afrikai Köztársaságba, ahol egyébként az Oxford/AstraZeneca-vakcina klinikai vizsgálatainak egy része is zajlik. Ennek az oltóanyagnak a használata praktikusabb az afrikai országokban, mert nem igényel olyan különlegesen alacsony hőmérsékleten való tárolást, mint a Pfizer/BioNTech-vakcina.

Az Oxford/AstraZeneca-vakcinából is két dózis szükséges a védettséghez. Az eddigi vizsgálatok szerint 70 százalék körüli lehet ennek az oltóanyagnak a hatékonysága.

Az Afrikai Unión, illetve a COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezésen keresztül beszerzett oltóanyagok várhatóan csak márciusban lesznek elérhetők az országban.

Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke nemrég bejelentette, hogy 2021 első fél évében több különböző gyógyszergyártótól összesen 20 millió oltóanyag érkezésével számolnak, de részleteket nem közölt. Az utóbbi hetekben viszont egyre több bírálat érte az afrikai ország vezetését amiatt, hogy késlekedik az oltási terv bemutatásával.

A nemzetközi közösséget aggasztja, hogy Nagy-Britannia mellett a Dél-afrikai Köztársaságban is kialakult a koronavírus olyan mutációja, amely a jelek szerint az eddigieknél gyorsabban terjed. Az országban több mint 1,3 millió fertőzöttet azonosítottak eddig, és a koronavírus okozta szövődményekhez köthető halálesetek száma meghaladja a 38 ezret. (MTI)

Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a Szputnyik V orosz vakcinát

Sürgősségi felhasználásra engedélyezte az orosz Szputnyik V koronavírus elleni védőoltást csütörtökön az Egyesült Arab Emírségek egészségügy-minisztériuma, miután a fertőzések rekordszintet értek el. A vakcina klinikai tesztelését néhány hete kezdték meg  az arab országban.

Csütörtökön 3529 volt a napi új fertőzések száma az emírségekben - közölte az egészségügy-minisztérium, ez volt a legmagasabb szám az Arab(Perzsa)-öböl menti térségben, ahol a többi öt országban a napi új esetek száma 500 alá esett.

A kutatások kimutatták a védőoltás hatékonyságát a vírus elleni erőteljes antitesttermelés révén, valamint a felhasználás biztonságát és a nemzetközi biztonsági és hatékonysági normáknak való megfelelését

- jelentette a WAM, az Egyesült Arab Emírségek hírügynöksége.

Az emírségek nem tette közzé a klinikai kísérletek harmadik fázisának eredményét. A vakcina külföldi forgalmazásával megbízott Orosz Közvetlen Beruházási Alap (RDIF) közölte, hogy a tesztelés decemberben kezdődött. Abu Dzabi januárban jelentette be, hogy megkezdődtek a kísérletek, de azt nem közölte, mikor.

Az RDIF közlése szerint a kísérletek keretében Abu Dzabiban ezer ember kapta meg a vakcina első adagját. Az orosz fejlesztők szerint a védőoltás hatékonysága 91,4 százalékos volt a kísérletek során.

A Szputnyik V az Egyesült Arab Emírségekben jóváhagyott harmadik vakcina. A Sinopharm kínai gyógyszergyár koronavírus elleni védőoltása is elérhető a nagyközönség számára, Dubaj a Pfizer/BioNTech vakcinájával is oltja a lakosokat. (MTI)

Percenként 200 oltást adnak be az Egyesült Királyságban

Percenként kétszáz embert oltanak be a koronavírus elleni vakcinával az Egyesült Királyságban, és közelít az ötmillióhoz azoknak a száma, akik már megkapták az oltóanyag első adagját - mondta csütörtökön a brit belügyminiszter.

Priti Patel a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján  közölte azt is, hogy a brit kormány a sokszorosára emeli a járvány megfékezését célzó előírások megsértőire kiróható pénzbírságot.

A miniszter elmondta: a brit oltási kampány december 8-i kezdete óta csütörtök estig 4 973 248-an kapták meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát.

Az egészségügyi minisztérium a sajtótájékoztatóval egy időben ismertetett napi összesítésében közölte, hogy a második dózisban 464 036-an részesültek.

Így az eddig beadott oltások száma az első és a második dózissal együtt közelít az 5,5 millióhoz. (MTI)

Kezd összeomlani a portugál egészségügy, pedig a neheze még hátravan

Rekordmagasságot ért el, 221-re emelkedett Portugáliában csütörtökre a koronavírus-járvány miatt egy nap alatt elhunytak száma - adta hírül a portugál egészségügyi hatóság. Eddig 9686-an haltak meg a betegség következtében a 10,5 millió lakosú országban. A bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek száma ugyancsak szerdáról csütörtökre 13 544-gyel gyarapodott. Előző nap ennél is magasabb számot, 14 647-et jegyeztek fel, ami szintén rekord.

A sok beteg miatt az orvosok, ápolók egyre kimerültebbek és kétségbeesettek - írja a Reuters.

Nincs elég emberünk. Hiába lehetne felállítani még több ágyat intenzív ellátáshoz, nincs hozzájuk szakember. Az orvosok elkeseredettek

- mondta a hírügynökségnek Guida da Ponte, egy orvosszakszervezet helyettes vezetője. A mentőautók sorban állnak a kórházak előtt újabb és újabb betegekkel. Egy idős férfi kedden Portalegre városában mentőautóban halt meg három órányi várakozás után.

Portugália - amely Nyugat-Európa legszegényebb országa - jól birkózott meg tavaly a járvány első hullámával, ám nemrégiben felbukkant a vírus agresszívebben fertőző változata, ami rendkívül súlyosan érinti: immár a világ országai közül a legrosszabbak lakosságarányos fertőzési és halálozási mutatói. A gyorsabban terjedő, Portugáliába Angliából érkezett vírus jelenleg az összes fertőzés 20 százalékát okozza, de a jövő hét elejére akár 60 százalékra is felszökhet az arány - mondta szerdán Marta Temido egészségügyi miniszter.

A portugál kormány pénteken várhatóan újabb korlátozó intézkedéseket jelent be a járvány ellen. A múlt héten lezárások kezdődtek, de az iskolák - egészen az egyetemekig- még mindig nyitva vannak, jóllehet sokan követelik - köztük szülői csoportok - hogy zárják végre be őket. (MTI)

Magyarország engedélyezte a brit koronavírus-vakcinát - Mit lehet róla tudni?

Az OGYÉI engedélyezése után fontos kérdés, hogy mit gondolnak a virológusok az AstraZeneca/Oxfordi Egyetem vakcinájáról. A Pécsi Virológusok elemzése alapján mutatjuk be ezt.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mire hivatkozva engedélyezte a magyar hatóság az orosz és brit vakcinát

Az orosz Szputnyik V vakcina ideiglenes itthoni felhasználását azért engedélyeztük, mert már két hónapja vizsgáltuk a vakcina előállítási módját, a brit AstraZeneca vakcinájának hazai használatához szükséges engedélyt pedig azért adtuk meg, mert a britek már kiadták az engedélyt, így számunkra is elfogadható – gyakorlatilag ezeket az indokokat írta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Világgazdaságnak.

Tovább a cikkhez

Itt a 13 legfontosabb kérdés, amire választ várunk 2021-ben

Az idei év elsősorban a válságból való kilábalásról fog szólni a világgazdaságban, de emellett is vannak bizonytalanságok, melyekre a következő hónapokban választ kaphatunk. A Citibank szakértői friss elemzésükben 13 kérdést gyűjtöttek össze, melyek meghatározhatják a 2021-es évet. Ilyenek például, hogy mi lesz a dollárral, jöhet-e pénzügyi válság, hol alakulhat ki halálos adósságspirál?

Tovább a cikkhez

Legalább egymillió adag orosz vakcina beszerzését jelentheti be holnap a kormány

Legalább egymillió adag orosz oltóanyagról jelenthet be megállapodást pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – értesült az Index.

Tovább a cikkhez

Merkel: pusztító járványhullámmal fenyeget a mutáns koronavírus, európai szintű védekezés jöhet

Újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) B.1.1.7 jelzésű, "brit" változata Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

Tovább a cikkhez

Az USA nem lép ki a WHO-ból, és csatlakozik a nagy vakcinaelosztási programhoz is

Az Egyesült Államok csatlakozik a COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezéshez - jelentette be Anthony Fauci, a szövetségi kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Megkezdődhetett a járvány harmadik hullámának visszavonulása Izraelben

Noha még mindig igen magasak a járványügyi adatok és szerdán is több mint nyolcezer új fertőzöttet találtak, a szakemberek szerint 1 alá esett a koronavírus reprodukciós rátája, ami a járvány visszavonulását jelzi. Az egészségügyi minisztérium rádiónak nyilatkozó illetékese szerint 0,8-as mutatónál lehet megkezdeni a tíz nappal meghosszabbított, jelenleg január végéig bejelentett szigorú országos zárlat feloldását.

A legtöbb vitát a helyi médiában és a politikusok között az óvintézkedések szelektív végrehajtatása okozza. Csütörtök reggel is iskolába igyekvő gyermekek tömegeit fényképezték le a Bét Semes nevű város egyik ultraortodox lakónegyedében a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet fotósai. Noha az ország összes iskoláját elvileg be kellett volna zárni, a szélsőségesen vallásos ultraortodox iskolák jelentős része zavartalanul üzemel.

A zárlat intézkedéseit elsősorban a nem vallásos településeken és negyedekben hajtják és hajtatják végre, ami aránytalanul sújtja az ország szekuláris lakosságát, és az izraeli gazdaságot, melyet leginkább éppen a lakosságnak ez a csoportja működtet.

A foglalkoztatási hivatal adatai szerint a január elején kezdődött harmadik országos zárlat alatt mintegy százezer nőt regisztráltak az álláskeresők között, az összes jegyzékbe vett mintegy 70 százalékát. A legutóbbi zárlatban összesen 144 599 új munkanélkülit regisztráltak, csak szerdán 2948-at. 

 munkanélküliek megsokszorozódott számát ráadásul kevesebb bevétel mellett kell segélyezni, mert Izrael adósságának aránya az ország bruttó hazai termékéhez képest (GDP) 73 százalékra nőtt, miközben ez az arány 2019-ben még 60 százalék volt a közszolgálati rádió értesülése szerint.

Szerdán 71 465 embert oltottak be először, és 133 715-öt három hét elteltével másodszor a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal Izraelben. December 20., az oltási kampány kezdete óta 2 365 041-en, az ország lakosságának 26,61 százaléka kapta meg legalább az első, és 694 669-en a második dózis vakcinát is.

Szerdán 71 465 tesztből 8182 új vírushordozót azonosítottak Izraelben, ami 9 százalékos arányt jelent. Tavaly március óta 579 016-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal a mintegy 9,3 millió lakosú Izraelben. Jelenleg 81 493 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. 1865 beteget ápolnak a kórházakban, közülük 1160-an súlyos állapotban vannak, 324 embert kapcsoltak lélegeztetőgépre. A SARS-CoV-2-vírus okozta betegségben tavaly február óta 4210-en haltak meg Izraelben.

(MTI)

Jó hírt közölt Müller Cecília a magyar koronavírus-vakcináról: tudományos áttörés a pécsi laborban

Müller Cecília az operatív sajtótájékoztatóján közölte: noha Magyarországon a környező országokhoz képest kedvező adatokról tudunk beszámolni, semmiképpen nem lazíthatunk az eddig meghozott és fenntartott intézkedéseken. Fontos meggyorsítani a védőoltások számát, jelentős előrelépés, hogy az OGYÉI engedélyezte az AstraZeneca és a Sputnik V vakcinát. A magyar vakcinafejlesztés kapcsán pedig bejelenette: a pécsi virológiai laborban sikerült tenyészteni a brit mutáns koronavírust. Ez azért fontos, mert a vírus tanulmányozásával, a tulajdonságainak a beazonosítával halad a hazai vakcinafejlesztés is, a magyar vakcina a magyar populációra adaptált lehet.

Tovább a cikkhez

Ukrajnában újra beindult a járvány

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó, több mint 5500 beteget és több mint 240 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, és ismét viszonylag sokan kerültek kórházba.

 A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5583 új esettel 1 177 621-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 241 áldozattal 21 499-re. Eddig 914 730-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren, az aktív betegek száma így több mint 8,6 ezerrel 241 392-re csökkent.

Az elmúlt napon az országban ismét viszonylag sok, 1811 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba, a megelőző napon több mint kétezer.

A legtöbb új beteget, csaknem hatszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Kijevben velük együtt Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 125 ezret, az elhunytaké 19-cel 2246-ra nőtt. 

Ukrajna az eddig ismertté vált információk szerint leghamarabb februárban jut koronavírus elleni oltóanyaghoz, ugyanis akkor várható a megérkezése az első szállítmánynak abból a mintegy 1,9 millió dózisból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól rendeltek meg.

(MTI)

A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak

Miközben tart a koronavírus elleni vakcinák beadása idehaza is, fontos szempont érkezett az oltásigazolásról.

Tovább a cikkhez

Úgy tűnik, Magyarország búcsút inthet több százezer Pfizer-vakcinának

Dánia kevesebb Pfizer-BionTech vakcinát kap az idei első negyedévben, mint amit korábban ígértek nekik, nagyjából 10 százalékkal kevesebb vakcinát kaphat az ország – írják dán lapok. Az egyes országokat eltérő mértékben érintheti a vakcinaszállítmányok visszavágása az eredetileg ígért mennyiséghez képest. A dánok jelzése szerint a kieső kapacitást részben azzal pótolná a gyógyszergyártó páros, hogy már nem 5, hanem 6 fő oltására elegendő egy ampulla a hivatalos ajánlás szerint, azaz összességében kevesebb ampullányi vakcinát szállíthatnak az országokba már csak emiatt is.

Tovább a cikkhez

Csehországba is kevesebb vakcinát szállít a Pfizer

Csehországban csütörtökig 155 ezer ember kapott már koronavírus elleni vakcinát. Közülük 7200 már a második adagot is megkapta - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

Az oltás első hullámában a csehek kiemelten az egészségügyben dolgozókat és az idősotthonokban lakókat oltják be. Egy hete a szociális intézményeken kívül élő 80 év felettiek is regisztrálhatnak oltásra. A miniszter szerint csütörtök reggelig 173 ezer személyt jelentkezett be.

Az egészségügyi tárca szerint januárban 347 ezer, februárban 272 ezer, márciusban pedig 662 ezer személy beoltását tervezik. 

Jan Blatny elmondta: Csehország eddig több mint 20 millió vakcinára kötött szerződést, és megerősítette, hogy a Pfizer és a BioNTech cégek a következő hetekben csökkentik szállításaikat, ami lassítani fogja az oltási folyamatot az egész országban.

Csehországban jelenleg a Pfizer, a BioNTech, valamint a Moderna cégek által gyártott vakcinákat használják. A Moderna vakcináját eddig mintegy 2900 ember kapta meg.

A cseh állam a Curevac, az AstraZeneca és a Johnson&Johnson cégektől is rendelt oltóanyagot. A prágai sajtó értesülései szerint a csehek jelenleg csak az Európai Unió által engedélyezett oltóanyagokat tervezik használni, az oroszokkal és a kínaiakkal egyelőre nem tárgyaltak oltóanyagaik esetleges megvásárlásáról.   

(MTI)

Észak-Macedónia enyhít a korlátozásokon

Az eddigi 18 óra helyett 21 óráig tarthatnak nyitva csütörtöktől a vendéglátóhelyek Észak-Macedóniában, és ha a járványhelyzet továbbra is kedvezően alakul, a jövő héttől akár tovább hosszabbíthatják a nyitvatartási időt - közölte a Vesti.mk észak-macedón hírportál.

A szkopjei kormány emellett a napokban arról is dönt, pontosan mely ágazatoknak és mekkora mértékű támogatást nyújt a következő, ötödik gazdasági mentőcsomagban, amellyel a koronavírus-járvány következményeit igyekeznek enyhíteni.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma csütörtökre Szerbiában 1646-tal 377 445-re, Koszovóban 320-szal 56 732-re, Észak-Macedóniában 72-vel 89 474-re, Montenegróban 351-gyel 56 579-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 334-gyel 118 719-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 19-cel 3810-re, Koszovóban hattal 1426-ra, Észak-Macedóniában 13-mal 2739-re, Montenegróban kilenccel 758-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 12-vel 4460-ra nőtt.

(MTI)

Koronavírus: megugrott az új fertőzöttek száma, de jó hírnek is örülhetünk

1410 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 98 beteg. 4 049 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 286-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 134 554 fő kapott oltást, 4 030 fő már a második oltását is megkapta - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu kormányzati portál. A szerdán érkezett vakcinaszállítmány közel 36 ezer ember oltására elég, a következő szállítmány csak jövő héten érkezik.

Tovább a cikkhez

Kína koronavírus-góccal küzd, brutális szigorral fojtanák el csírájában a járványt

Kínában hónapokon keresztül csak elvétve találtak koronavírusos eseteket, az elmúlt hetekben azonban újra elkezdtek emelkedni az esetszámok, amire azonnal szifgorú intézkedésekkel reagál a kínai kormány. Szerdán 144 tünetes és 113 tünetmentes esetet találtak az országban, és mivel csírájában akarják elfojtani a járványt, azonnal korlátozó intézkedéseket vezettek be.

Tovább a cikkhez

A Pfizer vakcinagyártása akadozik, Kanada kiakadt

Kanada vezetői kiakadtak a Pfizerre, ugyanis a gyógyszergyártó jövő héten nem szállít az országnak a koronavírus-vakcinájából.

Tovább a cikkhez

Engedélyezték az orosz vakcinát itthon, Kínában újra berobban a járvány

A címlapkép forrása: MTI/Komka Péter. 

Beiktatása után rögtön kötelező maszkviselést írt elő Joe Biden

Kötelezővé tette a maszkviselést az Egyesült Államok minden szövetségi kézben lévő épületében és területén Joe Biden amerikai elnök szerdán, a hivatalba lépését követően aláírt egyik legelső rendeletében, az országban tomboló koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Tovább a cikkhez

Megerősítette az OGYÉI: kiadta az engedélyt az orosz vakcinára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az ATV Híradónak írt válaszában közölte az információt. Közben az intézet főigazgatója az M1-en közölte: az OGYÉI szakemberei meggyőzőnek találták a Szputnyik V-vakcinát.

Tovább a cikkhez
frankfurt
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
ausztria_hegy