enrique tarrio proud boys
Globál

Kiderült a szélsőséges Trump-fanatikus szervezet vezetőjéről, hogy az FBI besúgója volt

Portfolio
Az Egyesült Államok szövetségi és állami rendfenntartó szervezeteinek besúgója volt Enrique Tarrio, a Proud Boys nevű szélsőjobboldali szervezet vezetője – derítette ki a Reuters.

Tarrio azután vált informátorrá, hogy 2012-ben letartóztatták – állítja a Reuters 2014-es szövetségi bírósági iratokra hivatkozva.

Az iratokból kiderült, hogy Tarrio segített az FBI-nak beépített emberként több mint egy tucat ember bíróság elé állításában. Az eljárások során drogtermesztés, illegális szerencsejátékozás és embercsempészet miatt ítélték el azokat, akikről Tarrio bizonyítékokat szolgáltatott a hatóságoknak. Tarriót saját ügyvédje „termékeny” informátornak nevezte, míg a tárgyalásokon résztvevő FBI-ügynök „kulcsfontosságúnak” nevezte a helyi hatóságok drogellenes intézkedéseihez köthető segítségét.

Tarrio mindent letagadott a Reutersnek, az ügyet lebonyolító szövetségi ügyész, Vanessa Singh viszont megerősítette Tarrio segítségének tényét.

„Együttműködött a helyi és szövetségi hatóságokkal, hogy segítse a vádeljárását különféle bűnszövetkezetek vezetői ellen” – mondta a volt ügyész a Reutersnek.

A 36 éves Enrique Tarrio jelenleg a Proud Boys nevű szélsőjobboldali szervezet vezetője, akik gyakran keverednek erőszakos összetűzésekbe (szélső-)baloldali vagy annak vélt tüntetőkkel, ellentüntetőkkel. Többen közülük részt vettek a Capitoliumot ért támadásban is, január 6-án.

A Reuters azt írja, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Tarrio még mindig együttműködik a hatóságokkal, viszont megjegyzik, hogy többször őrizetbe vették, majd elengedték a szervezet vezetőjét. Legutóbb épp január 6-a előtt jártak el ellene, amikor a rendőrség kitoloncolta Washingtonból, miután elégetett egy Black Lives Matter zászlót.

A Proud Boys 2016-ban alakult, kezdeti célkitűzésük a politikai korrektség és a férfiasságot ért támadások elleni harc volt. Donald Trump elnök kampánya és elnöksége alatt a republikánus politikus egyik legfanatikusabb és legerőszakosabb támogatójává vált a csoport. A Proud Boys vezetését Enrique Tarrio 2018-ban vette át.

Egészen addig támogatták Donald Trumpot, amíg az elnök úgy nem döntött, hogy elhatárolódik a Capitolium támadóitól és semmilyen segítséget nem nyújt nekik az ellenük indult eljárások során:

Címlapkép: Enrique Tarrio maszkot éget. Fotó: Dustin Chambers/Bloomberg via Getty Images

egészségügy doktor orvos kórház
tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
bled_szlovenia