Globál

A nagy japán cégek többsége megrendezné az olimpiát, de „csökkentett üzemmódban”

MTI
A japán cégek mintegy 60 százaléka támogatja a tokiói nyári olimpiai megrendezését - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

Ez ellentétben áll a lakosság körében végzett felméréssel, ugyanis a helyiek 80 százaléka szerint a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt ismét halasztani vagy törölni kellene az ötkarikás játékokat.

A közvélemény-kutatásban száz nagy céget szólítottak meg. Tizenhárom vállalat azt válaszolta, hogy az eredeti tervekhez közeli módban meg kellene tartani az olimpiát, míg 48 cég szerint "csökkentett üzemódban" lehetne rendezni. Csak három cég jelezte, hogy inkább töröljék az olimpiát, míg 36 vállalat nem válaszolt, vagy nem tudott válaszolni a bizonytalan koronavírus-helyzet miatt.

A rendezést támogató cégek úgy vélik, hogy az olimpia segítené a gazdaság talpra állítását és a sportolók karrierjét, függetlenül attól, hogy lehetnek-e nézők vagy sem a versenyeken. Azt nem közölték, hogy a megkérdezett vállalatok olimpiai szponzorok-e.

A japán kormány korábban jelezte, hogy rendezéspárti. A tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között tartják a tervek szerint.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint károsan hat sportolók ezreinek felkészülésére, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt spekulációk jelentek meg a tokiói nyári olimpia esetleges újbóli elhalasztásáról vagy törléséről.

A német sportvezető megismételte: a találgatásokkal kapcsolatban a japán kormány hivatalosan jelezte, hogy eltökélt az olimpiarendezésben.

Nem akarjuk elpusztítani egyetlen sportoló olimpiai álmát sem

- fogalmazott Bach hozzátéve: hogy még a tudósok sem tudhatják, milyen lesz a helyzet fél év múlva. "Így aztán nincs vesztegetni való időnk és energiánk, hogy a spekulációkkal foglalkozzunk." A NOB-elnök hangsúlyozta azt is, hogy a sportolóknak nincs szükségük a meglévőnél több zavaró tényezőre, nekik a napi edzéseikre és versenyeikre kell figyelniük. Egyben sok szerencsét kívánt minden Tokióra készülőnek.

magyarorszag koronavirus
pos terminál bankkártya
parlament halászbástya budapest getty stock
pláza bevásárlóközpont
mark machin

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
joe biden