Globál

Lengyelország is meghosszabbítja a korlátozásokat

MTI
A lengyel kormány február 14-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozásokat, de február 1-jétől engedélyezi a bevásárlóközpontok és kulturális létesítmények újranyitását - jelentette be Adam Niedzielski egészségügyi miniszter csütörtökön.

Az üzletek csak akkor fogadhatnak újra vásárlókat, ha biztosítják, hogy 15 négyzetméterenként legfeljebb egy vevő tartózkodik a boltban - mondta el a tárcavezető. Eddig csak a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a zöldségesek tarthattak nyitva.

A miniszter jelezte, hogy eltörlik az idősek vásárlási sávját.

Hozzátette: az általános iskolák első, második és harmadik osztályos tanulói továbbra is a hagyományos oktatási rendben látogathatják az iskolákat, míg az idősebb gyerekeket digitális formában oktatják. A tárcavezető megjegyezte: Lengyelországnak nincs kőbe vésett menetrendje az enyhítések sorrendjére vonatkozóan, és a döntések ad hoc módon zajlanak. Hozzátette: nem zárnak ki semmilyen forgatókönyvet, és elsősorban a napi fertőzésszám vezérli megfontolásaikat az óvintézkedésekkel kapcsolatban.

A varsói kormány január közepén úgy döntött, hogy a hónap végéig meghosszabbítja az óvintézkedéseket. Zárva vannak a szállodák, a sípályák, az edzőtermek és az uszodák, az éttermek pedig csak kiszállítást vállalhatnak. Január 18-tól megkezdték a tantermi oktatás visszaállítását: először az első, második és harmadik osztályosok térhettek vissza az iskolákba.

Lengyelországban naponta több ezer új fertőzöttről érkezik hír. Csütörtökön 7156 új fertőzést és 389 halálesetet jegyeztek fel. Az országban eddig 1 496 665 fertőzöttje és 36 443 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb összesítése szerint.

parlament halászbástya budapest getty stock
pláza bevásárlóközpont
mark machin
koronavírus járvány csehország maszk prága metró
bear
covid kórház koronavírus járvány

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
joe biden