thaiföld getty stock
Globál

Thaiföldön elviszi a rendőrség a külföldieket, ha megszegik a járványügyi szabályokat

MTI
A thai rendőrség őrizetbe vett 89 külföldit az ország déli részén, egy üdülősziget bárjában a járványkorlátozások megsértése miatt - közölték a helyi hatóságok.

Az előző este Ko Phangan sziget egyik szórakozóhelyén szerdán végrehajtott rajtaütés során 22 helyi lakos, közte a bár tulajdonosa, valamint a szeszes italt áruló egyik alkalmazott is hatósági fogságba került. Szuparerk Pankoszol, a tartományi bevándorlási hivatal ezredesi rangban szolgáló felügyelője azt mondta, hogy az összejövetel megsértette a koronavírus ellen tavaly márciusban bevezetett szükségállapot rendelkezését.

Az őrizetbe vett külföldiek több mint tíz országból származnak, köztük amerikaiak, britek, svájciak, dánok vannak. A rajtaütésről a rendőrség által közzétett fotókon egy sötét, túlzsúfolt terem látható, ahol szájmaszkot viselő, lazán öltözött bulizók láthatók. A Szuratthan tartománybeli sziget népszerű célpontja a hátizsákos turistáknak, különösen a tenger melletti holdfényes partijairól híres. Thaiföld azonban tavaly április óta megtiltja minden külföldi turista beutazását az országba.

A tartományban 29 igazolt koronavírusos esetet regisztráltak, amiből 11-et a múlt hónapban, a vírus második hullámában. A délkelet-ázsiai országban eddig 15 465-en fertőződtek meg. A helyi törvények szerint a rendkívüli állapot megsértését két évig terjedő szabadságvesztéssel és 40 000 bát (mintegy 400 ezer forint) pénzbüntetéssel sújtják.

A bár tulajdonosa és egyik dolgozója ellen a fertőző betegségekről szóló törvény megsértése miatt emelhetnek vádat. Ők egyéves börtönt és 100 ezer bát (mintegy egymillió forint) pénzbüntetést kaphatnak. A tartományi bevándorlási hivatal felügyelője elmondta, hogy az őrizetbe vett emberek a sziget rendőrségén tartózkodnak, ahol előkészítik az ellenük szóló vádemelést.

Szólt arról is, hogy a rendőrség a buli terveit a közösségi médián követte nyomon, ahol a bár alapítása ötödik évfordulójának megünneplésére készülve népszerűsítették az eseményt. A belépőjegyek 100 bátba (mintegy ezer forintba) kerültek étellel és itallal együtt.

Címlapkép: Getty Images

pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
usaorosz