trump 2020 republikánus párt
Globál

Tömegével hagyják ott a csalódott szavazók a Republikánus Pártot

Portfolio
Több mint 30 ezer regisztrált republikánus szavazó hagyta ott a pártját azokban a hetekben, amelyek a Capitolium ostromát és Trump hatalomátadását követték.

Nem jellemző, hogy egyszerre ilyen sok regisztrált szavazó elhagyja a pártját és jellemzően bajt jelent egy olyan pártnak, amely épp az útkereséssel küszködik a hatalomátadás után – kommentálja az eseményt a The Hill. A valós szavazóvesztés a 30 ezres számnál jóval nagyobb lehet, hiszen kevés állam van, ahol rendszeresen közzéteszik a regisztrált szavazók számát.

Az átállás elsősorban billegő államokban valósult meg. Pennsylvaniában 10 ezer republikánus fordított hátat a pártjának 2020 első 25 napján, közülük 3476-an átálltak a demokratákhoz, míg a maradék kétharmad más párthoz csapódott vagy párt nélkülivé vált.

Volt pártelhagyás a demokratáknál is: körülbelül 3300 szavazó fordított nekik hátat Pennsylvaniában és 2093 közülük a republikánusokhoz csapódott.

Észak-Karolinában 6000, Arizonában, Coloradóban 4500, Marylandben pedig 2300 republikánus szavazó mondott le a regisztrációjáról.

Florida Miami-régiójában a Capitolium ostromát követő napokban regisztrált át 1000 republikánus, közben alig 96 demokrata váltott pártot. Tampa Bay környékén 2000 republikánus váltott pártot ugyanebben az időben.

A Capitoliumot január 6-án ostromolták meg szélsőséges Trump-szavazók, melynek következtében számos mérsékelt szavazó láthatóan elpártolt a republikánusoktól. Trump viszont nem állt ki a szélsőségesek mellett, így ők is csalódtak az elnökben, ami a szavazóbázis további zsugorodásához vezetett. Nagyon úgy néz ki, hogy Trump és a republikánus párt két szék közt az asztal alá esett:

Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images

frankfurt
egészségügy doktor orvos kórház
tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
bled_szlovenia