Előfizetői tartalom

Magyar gyártmányú repülőgépeket vetnének be nigériai terroristák ellen

Egy minimum 10 millió dolláros (2 milliárd 960 millió forintos) üzlet van a láthatáron a pécsi székhelyű Magnus Aircraft Zrt. számára. A cég oktató sportrepülőgépeket álmodott meg, és ebből legalább 20 darabot értékesíthet a nigériai hadsereg számára. Ha minden jól alakul, akár 50 repülőgépet is eladhatnak. A különlegesen jó repülőképességekkel rendelkező gépeket a nigériaiak pilóták oktatására, valamint a Boko Haram terrorszervezet ellen, felderítési célokkal is bevetnék. Brazil és osztrák cégeket sikerülhetett kiütni a nyeregből.

Az olajban gazdag Nigéria, Afrika egyik legnépesebb országa. Az elmúlt években többször próbálta átalakítani, modernizálni gazdaságát, eddig jórészt sikertelenül. Nemcsak a mezőgazdaságot sújtó klímaváltozással kell megküzdenie, hanem azzal is, hogy 2008-2009 óta Észak-Nigériában szinte megfékezhetetlen a Boko Haram nevű terrorszervezet. A csoport nemcsak öngyilkos merénylettekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés