Előfizetői tartalom

Szabályozná Magyarország a Facebookot - Íme a példa, amit követhet a kormány

Tavasszal törvényjavaslatot nyújt be Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlés elé, melyben fellépnének a Facebook és más közösségi oldalak cenzúratevékenysége ellen. A közösségi oldalak szabályozása most nemzetközileg is forró téma, ráadásul Magyarországon kívül több olyan EU-s ország is van, amely nem várja meg az egységes szabályozást és sajátot készít. Hazánk számára leginkább a lengyel modell lehet érdekes: ők idén januárban mutatták be saját „Lex Facebookjukat,” melynek megalkotása mögött nagyon hasonló indokok állnak, mint amelyeket Varga Judit felsorolt. Lengyelországban egy külön testületet hoznának létre, amely jogorvoslati lehetőséget biztosít azoknak, akik úgy érzik, jogtalanul cenzúrázta őket adott közösségi médiaszolgáltató. A testület főleg a politikai cenzúra ellen lépne fel és büntetne is, ha ez szükséges.

Tavasszal jön a Facebook-törvény Tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Igazságügyi Minisztérium az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról – jelentette be nemrég Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. A szabályozás részleteiről nem sokat árult el, mindössze annyit tudni róla, hogy elsősorban a nagy közösségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés