Előfizetői tartalom

Vakcina: az amerikaiak a hadsereget is bevetik az oltási programban

MTI
|
Portfolio
A koronavírus elleni oltóanyag szétosztásához több mint ezer aktív szolgálatban lévő amerikai katona bevetését hagyta jóvá pénteken az amerikai védelmi minisztérium. Andy Slavitt, az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az első kontingens tíz napon belül érkezik meg a járvány által különösen erősen sújtott Kalifornia oltási központjaiba.

"A katonák döntő szerepet fognak játszani abban, hogy naponta ezreket lehessen beoltani így biztosítva, hogy minden amerikai, aki vakcinát akar, azt meg is kapja" - mondta Slavitt. Az koronavírus elleni küzdelemben, illetve az oltási kampányban eddig a tagállamok által irányított nemzeti gárdákat vetették be, de a szövetségi hadsereget még nem. Joe Biden amerikai elnök mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés