Előfizetői tartalom

A brazil mutáns háromszor fertőzőbb a sima koronavírusnál

MTI
A koronavírusnak a brazíliai Amazonas-vidéken azonosított új mutációja háromszor fertőzőbb a kórokozó globálisan domináns formájánál, de az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a vakcinák hatékonyak ellene - közölte Eduardo Pazuello brazil egészségügyi miniszter csütörtökön anélkül, hogy bizonyítékokkal támasztotta volna alá kijelentését.

A brazíliai Amazonas állam fővárosában, Manausban kialakult súlyos járványhelyzet miatt nyomás alá került tárcavezető meghallgatásán a brazil szenátusban arról próbálta biztosítani a képviselőket, hogy a fertőzöttek számának utóbbi hónapokban tapasztalt váratlan megugrása ellenére ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. Azt mondta, az oltás szempontjából szóba jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés