Előfizetői tartalom

Az inflációtól retteg a világ – Mibe érdemes most fektetni?

Portfolio
Az egekbe szökő energia- és élelmiszerárak, valamint a konténerszállítás piacán tapasztalható fennakadások miatt jelentősen emelkedtek a rövidtávú inflációs kilátások. A hosszabb távú várakozások egyelőre sokkal kiegyensúlyozottabbak, azonban a Bank of America (BofA) szakértői szerint a befektetőknek is érdemes lassan felkészülniük a várható inflációra.

David Hauner, a BofA feltörekvő piaci szakértője kiemelte, hogy miközben az USA-ban az elmúlt tíz év legmagasabb inflációját várják, a feltörekvő piaci inflációs várakozások azonban egyelőre meglepően alacsonyak, pedig hagyományosan azok az országok erősebben kitettek az áremelkedésnek. Az amerikai bank elemzője szerint a konténerárak elszállása volt a feltörekvő piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés