Előfizetői tartalom

Így zúzná darabokra Joe Biden a Trump-korszak legfontosabb örökségét

Joe Biden megválasztásával szinte biztosra vehető, hogy több ponton áthangolják az amerikai adórendszert. A vállalati szektort érintően az adóemelések mellett a tervek főleg az adóelkerülésre vonatkozó szabályok szigorítását, az amerikai munkahelyek védelmét és zöld energia támogatását célozzák meg. A háztartásokat illetően az adóemelések főleg a legmagasabb jövedelműeket érintenék, míg a társadalom széles rétegei számíthatnak bővülő jóléti programokra. A jelenlegi gazdasági és politikai realitásokat figyelembe véve azonban nem lesz könnyű dolga Joe Bidennek a terveinek megvalósításában.

Joe Biden terveinek vizsgálatát érdemes a Trump-kormány 2017-ben, Tax Cuts and Jobs Act (TCJA) néven elfogadott adócsomagjával kezdeni, amely az utóbbi három évtized legnagyobb adócsökkentését tette lehetővé az Egyesült Államokban. A Trump féle adócsomag egyik leglényegesebb eleme a társasági adó 35%-ról 21%-ra történő mérséklése volt. A háztartásokat illetően megmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés